flpa.blogg.se

INTIMITETEN UTEBLIR HELT

Kategori: Allmänt

Sitter just nu och är helt fokuserad på mitt tal i svenska B, jag känner mig redan besviken på mig själv. Bra inställning Filippa.. Det värsta är att jag hittar ingenting som jag skulle kunna tänka mig att prata om, det är helt tomt i huvudet och jag står still. Ikväll innan jag går och lägger mig ska jag samtidigt som jag nöter in några franska verb fundera över någonting som verkligen skulle kunna vara lyckat att tala om nästa vecka, jag vill verkligen att det ska bli så bra som möjligt. Hatar när man känner prestationsångesten mer än någonsin. Det är nog dags för mig att ta tag i det här med ångesten och göra något bra utav det hela istället, men kan inte gå runt och oroa sig för allt. Livet är så mycket mer än skolan, faktiskt.

Det ska bli skönt med en varm dusch nu, tränade förut och är helt slut i kroppen. Min träningsvärk är inte att leka med. Upp med tuppen imorgon, klockan kvart i sex ringer klockan! såååå härligt.


w e h e a r t i t

WEHEARTIT

Kategori: Allmänt






REMEMBER ME ONCE MORE

Kategori: Allmänt

Och så var det måndag igen, efter något som har känts som en ganska lång helg faktiskt. Tiden gick riktigt sakta idag i skolan, men så brukar det vara på måndagar antar jag. På eftermiddagen tog jag och pappa en mysig fika på sulle för att sedan åka hem och göra absolut ingenting. När jag suttit och gjort absolut ingenting fick jag ett riktigt ångestryck och drog ut och sprang. Det kändes som jag sprang en mil men det var nog 3-4 km, högst, jag kände mig iallafall riktigt pigg efteråt. Efter en lång dusch blev jag rastlös och fick för mig att städa mitt rum, så nu sitter jag här, med ett nystädat rum som luktar rent och jag känner mig faktiskt piggare än någonsin.
Skolan är rätt jobbig just nu, det hänger uppgifter som väger tungt framför mig och jag känner att pressen ökar en aning. Jag hatar den känslan när man aldrig kan slappna av utan man vet vad man har framför sig. Någonting som lugnar ner mig är att våren är på gång på riktigt nu, även om det fortfarande är en aning kallt ute.

Det är bara att ta tag i sig själv antar jag och göra roliga saker emellanåt som ger ny energi. Snart ska jag sätta mig och skriva ett PM till muntliga delen i svenska nationella. Jag har en idé som känns bra men har inte riktigt kommit på den där slutklämmen än riktigt, jag antar att det kommer om jag börjar skriva. That's it för ikväll tror
jag. Ha en trevlig måndagkväll! pussssss

weheartit.com




ADDICTED

Kategori: Allmänt

Min fredag var lika bra som jag förutspått, bilturen fram och tillbaka till norrköping var toppen, fick mig en liten tur på stan innan och efter skolan också. Spenderade pengar fast jag hade lovat mig själv att hålla i plånboken ett tag. Fick i alla fall med mig två jättefina tunikor som kommer att sitta så fint i sommar! Var sugen på en bikini också, men bestämde mig för att vänta. Vad bra man kan må av lite shopping, löjligt egentligen.

Fredagkväll = hemmakväll, vilket känns skönt faktiskt, jag vill bara vara hemma och slappna av lite, kan lova er att jag kommer ligga och sova i soffan innan klockan tio. Det är faktiskt aldrig fel..
Dags att fixa maten, mmmmmmmmmmmmmmmmmmm!



JAG BJUDER PÅ KÄRLEK

Kategori: Allmänt

Veckan har gått och nu är det äntligen fredag! Det blev ingen detox för mig, jag väljer att hålla igen på mitt egna sätt, som känns bäst för mig. Fredag betyder min gottisdag och jag ser framemot kvällen, hoppas på att pappa går med på att grilla en fet köttbit. Vädret är ju inte direkt något att klaga på, om inte våren är här för att stanna så vet jag inte vad jag gör. Fredag idag betyder inte bara gottisdag, det betyder även att min hjärtevän åker iväg och är borta i över en vecka. Det gör lite ont men samtidigt så är det skönt att veta att han kommer ha det jäkligt bra!

Samtidigt som mitt humör är på sin höjd så finns det faktiskt små störningsmoment som förstör vardagen. Jag är förvånad över att det finns tjejer som verkligen inte förstår att det finns gränser som man inte överskrider, jag var faktiskt helt övertygad att det fanns mer vett i det här stan, men tydligen inte. Man kanske borde lära sig att man aldrig kan sluta förvånas.

Om en stund blir jag upphämtad av Andrea sen drar vi till skolan, jag kanske inte har nämnt att hon har tagit körkort? Det har hon i alla fall och det är vi alla så stolta över! Hon är en riktig klippa. Nej, dags för att slänga på sig lite kläder. Ha världens bästa fredag i det underbara vädret, puss loves!


två år sen! portugal 2009

ÄNDA TILL SEPTEMBER

Kategori: Allmänt

Det blev en sen kväll för mig i natt som barnvakt. Kom hem till ludvig strax innan två, sen var det svårt att somna må ni tro. Jag vred och vände mig medan min käresta började snusa nästan direkt. Klockan sex bar det av till R11G för att somna om, vakna halvtio och sedan äta fil med banan, kiwi, passionsfrukt och gojibär plus lite keso. Efter den brakfrukosten bar det av till friskis för att bränna lite, hann med en runda på stan svettig och härlig också, fick med mig ett par jeans hem och en gullig present till en liten tjej som fyller tre vårar imorgon.
Ikväll har jag blivit bjuden på brakmiddag hemma hos fina familjen frick, vilket jag ser framemot! Härligare familj får man nog leta efter. Innan dess ska jag hinna med att plugga lite, sätta upp nya gardiner och byta lakan. En hektiskt eftermiddag, men jag ska nog klara det. Ha en fin lördag!

/Filippa


majsen och jag, det är längesen nu kompis.

VI HAR VINGAR AV GULD

Kategori: Allmänt

Det blev ingen skola idag, vädret och datorerna i skolan var inte på vår sida så vi bestämde oss för att vara hemma. Detta resulterade i att jag och Andrea fick lite gjort på ett arbete som ska vara inlämnat på måndag, samt en välbehövlig klippning! Dock känns mitt hår väldigt kort, även om hon bara klippte 3 cm. Mitt hår mår i alla fall bättre. Julia berättade att hon nästa vecka ska gå på en Detox och jag funderar på om jag ska hänga på. Känner mig inte så jättetaggad för jag tror inte att jag har den diciplinen, så jag tror att jag suger på den karamellen ett tag till.
Ikväll är det dags för att sitta lite barnvakt åt världens sötaste Maya, tar med mig datorn och hoppas att jag kanske får lite gjort på Religioninlämningen när det lilla livet har somnat. Annars slänger jag på så ska det låta eller gluttar några avsnitt av OC. Det känns i vilket fall väldigt skönt med helg, jag och fia ska försöka släpa våra rumpor till friskis både imorgon och på söndag, jag tror att vi båda skulle må riktigt bra av det.
Nu ska jag läsa lite ur Goodnight Mr Tom och försöka vila lite innan det bär iväg, ha en bra fredagkväll loves, puss!

I CAN'T FIGHT THIS

Kategori: Allmänt

Efter några veckor av sängliggande och intag av nässpray och hostmedicin är jag nu på bättringsvägen och börjar bli fit for fight för att gå tillbaka till mitt gamla liv. Jag saknar faktiskt skolan, jag saknar kontakten med människor och frisk luft. Jag har faktiskt varit ute lite i helgen och andats, igår var jag till och med ute på ett spontant galej som för min del slutade med snurr i skallen och nattmacka. Det känns bra att vara tillbaka på banan.
För min del är jag faktiskt ledig imorgon, vilket gör att söndagsångesten inte kommer krypandes sådär jobbigt som den brukar göra, vilket jag är glad för.
Kvällen ska tillbringas med mamma och fia, framför tv hoppas jag. Pappa är på plats i Dubai och lever loppan med sina bröder. Lite avis är jag faktiskt, men än samtidigt glad för hans skull. Imorgon får vi se vad som händer, ska förmodligen gräva ner ansiktet i matteboken, inte allt för roligt men det är sådant som måste göras.
Dags för te och mackor, ha det bra loves!


v i l l h a s o m m a r n u !

BORN THIS WAY

Kategori: Allmänt


"we never kiss and tell"

DON'T LEAVE ME TOO FAST

Kategori: Allmänt

Har varit hemma idag igen, febern kommer och går och hostan släpper inte det minsta. Det känns faktiskt inte så jättelovande inför denna helg..
Sitter just nu och skriver på en uppgift i språkhistoria, inte världens roligaste kanske men det är sånt som måste göras. Dagens höjdpunkt var självklart när vi svenskar fick lite guldkant på tillvaron men även när favoritpinglan kom över med glass och damernas! Hon är världens gulligaste och she made my day helt klart.
Jag hoppas på skola imorgon för jag orkar verkligen vara hemma en dag till, får se hur formen är, men jag hoppas på det bästa. Ska gräva ner mig nu och studera lite gamla textutdrag!


jag och min favoritpingla! (moa och mackan kom med bra där bakom!)